Skötselråd

Skötselråd för badrumsmöbler är ett krav för att konsumentens produkt ska kunna hålla över tid. Nedan har vi samlat information om hur konsumenten sköter diverse produktgrupper för bästa resultat.

Badrumsmöbler

Installation

Försäkra dig om att väggarna i ditt badrum klarar tyngden från möbeln. Om du är osäker, kontakta en behörig yrkesman. För infästning ska du använda skruv som passar ditt väggmaterial. Möbeln ska monteras i våg. Om väggen är ojämn eller lutar ska detta kompenseras med distanser mellan vägg och möbel. Hur nära dusch eller badkar en möbel kan placeras utan att ta skada beror på hur duschen är avskärmad. Om det ofta kommer vatten på möbeln kommer möbeln sannolikt att ta skada på sikt, även om vattnet torkas bort. Sådana skador omfattas inte av garantin. Se även till att ditt badrum
har god ventilation.

 

Färg och ytor

I träfaner förekommer naturliga variationer i färg och mönster. Vid tillverkning av möbeln matchas faneret ihop för ett vackert helhetsintryck. Viss variation kan förekomma mellan möblerna, även om de är tillverkade i samma faner. Möbelns ytor åldras med tiden och färgen kan då förändras, särskilt tydligt är detta för möbler i träfaner som får en mörkare och djupare ton. Exponering av direkt solljus påskyndar färgförändringar och vi rekommenderar att man undviker att placera möbeln i direkt solljus.

Massagebadkar

Rengör karet efter varje bad för bästa hållbarhet. Torka med en mjuk trasa bort vattendroppar för att undvika kalkbeläggningar. Om akrylytan skulle skadas eller repas finns C & S Bathroom som rengör och eliminerar mindre märken samt repor. Vid djupare repor/skador polera med C & S Polermedel. Håll bakterier borta och rörsystemet rent med hjälp av våra rengörings- och desinfiktionsprodukter från Spacare.

Gjutmarmor/Sanitetsporslin

För bästa resultat, använd C & S Bathroom. Det rengör, polerar och skyddar utan att skada materialet i en och samma behandling. För daglig rengöring  rekommenderar vi C & S Allround eller något annat milt rengöringsmedel.  Använd aldrig slipande rengöringsmedel. Vid svårare märken/missfärgningar i porslin använd C & S Polermedel.  Även ättiks- och vinsyra tar bort dessa.

duschar

Vid vardaglig städning av er dusch rekommenderar vi att ni använder en duschskrapa samt vid behov, C & S Glasklart. För att er dusch skall hålla sig ny länge använd Impregnator med jämna mellanrum. Den ger en skyddande yta på glaset så att kalk och smuts inte fastnar. Kalkfläckar tas bort med  C & S Kalkrent, vid grov beläggning använd medlet tillsammans med en C & S Kris-tallboll. Märken och Ḁäckar på proἀler tas bort med C & S Polermedel. 

Duschset

För att hålla kalken borta från duschens vattensil är alla våra takduschar och duschset försedda med antikalkfunktion. Drag handen över de gummiklädda vattenhålen efter varje dusch så håller du kalken borta.

Blandare

Ta dagligen bort tvål- och kalkrester med en fuktig trasa. Behandla med för-del med C & S Bathroom. Det rengör, polerar och skyddar din blandare utan att skada materialet i en och samma behandling. Använd inte rengörings-medel som är etsande, syrahaltiga eller slipande eftersom de kan göra  bestående skada på förkromning, lackering, förgyllning etc.